spe kelik blanje cekedi$

09 February 2010

tidur lama boleh KURUS

weh biar betul...k0 gler k ape...xpenah aku dengar tid0 lame boleh kurus...kurus weh bkn gemuk..
aku tw korang mst terperanjat tp dalam ati berkata2*aish kne cube nie
aku tw kawan2 aku yg sedang gedebuk gedebak jantung tggu result spm mesti happy denga brite neyh

aku paham korang neyh selagi x pukul 10 xbgn punye*yg g m'cari rezki t0k blanje aku abaikan ye..aku tw korang sume bgn awal....early bird get the best worms.... 

aku pun first2 bace pasal neyh mmg tpikir sejenak r....bt0l k neyh...xyah nk tipu aku la...

sejenak b'sama fakta~
sanjay patel,M.D. dan pasukan penyelidik dari Case Western Reverse University di cleveland ,ohio Amerika Syarikat ,telah melakukan kajian selama 16 tahun ,melibatkan 70,000 wanita.Mereka mendapati bahawa 30 peratus daripada wanita yg terlibat dalam penyelidikan itu yg kurang tidur selama 5 jam sehari atau kurang ,cenderung naik berat badan sehingga 13.6 kg berbanding mereka yg tidur lebih lame......

ha sekarang korang boleh pecaya..aku x tipu okay...sbb aku tw korang mesti kate 
"ala syue sje je nk srh org gemuk dri dye owh"
tp mmg p0n...ha2.

s0 lps nie kalau mak korang bising2 srh korang bgn awal pagi pegi jogging 
sambil 2 dye boley kirim kt korang tlg belikan nasi lemak kerang kt simpang 3 tu
korang boley srh mak korang lawat blog batu bata aku neyh
dan bace fakta di atas...dan kompem lps neyh dye akan biakan korang tid0 xbgn2
tp korang jgn la wat cam 2 lak kan..sian mak korang kl0 anak bucuk dye da xbgn2*mati.......

tid0 ok...jgn x tid0

sape kte klo asek on9 je bley gemuk...sambil on9 pon korang bley tid0....

ok lepas nie mari la kte same2 m'amalkan gaya hidup sihat dan datang m'ambil result spm
dengan badan ala2 model tp xserupe model....


ni la hasilnye lepas aku tid0 selama satu bulan setengah xbgn2....*macho la 0n9 smbil hisap dunhill

okay aku tipu....
sape yg ade tips2 hebat utk kuruskan badan sila k0ngsi ok
jgn kedekut....kl0 kedekut tuhan marah...

bye..aku nk pegi tid0 kuruskan badan.....



p/s:teringat dulu tiap kali masuk lab bio mesti nk timbang berat ...berat aku maintain o0....ha2...cegu sai "kura2 dalam kolam"...kata pujangga yg x bisa di lupakan




2 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

bagos! ak da la ske gler tdo..hahaha

syuhaida abul said...

aku paham perasaan korang...sbb 2 aku buat entri pasal neyh..chepa selamat tid0 okay...abeskan cuti anda dgn tid0..ha2