spe kelik blanje cekedi$

05 October 2010

sekolah VS universiti???which one is better..let me tell you da truth

sebel0m aku stat mumbling entah ape2 bagi aku wish dulu adek2 junior ex-sekolah aku*ex 0kay....i'm n0t school girl anymore...g0od luck in your PMR that start today...alah PMR maen baling dadu jer...toksah risau2 kan kepala....ha3..

0kay back to the main point...kadang2 aku x paham kenapa bila orang tu da masuk u that's mean x kesahla ko matrik ke asasi mne2 ke even kolej ke janji ko da klua dari sekolah kenapa mesti diorang akan cakap 'okay aku rindu nak sekolah balik'..serius aku x paham....

based on my xperience yang baru setahun jagung yg kalo baby tu gigi pon x tumbuh lagi merasa dok kat asasi neyh memang aku cakap aku x nak ulang balik zaman sekolah aku....0kay dont spilt over me...that was my opinion...bukan nak cakap aku lupa lautan daratan ke hape tapi ini memang fact okay dok U neyh lagi bes dari sekolah.....

okayh meh sini aku senaraikan keseronokan2 nyer......gyahaha...tok yg baru form 1 tue korang redha je lah yer...lmbat gi.....

1.no rules anymore-balik ostel lambat kene denda panggil dgn hem...x pakai badge kene merit..pakai stokin kaler laen kene merit....pegi skolah lambat kene merit...smua nak merit...haih..kalau kat u neyh xde dah sume2 tue...even there is still've rules here but it not to hard like school...ske ati ang la nak gi kelas kol bape..nak tonggeng2 kat bilik x gi kelas ke...kau fail kau yg men0nggeng....tu prinsip dekat u...masing2 jage diri masing2....


2.no more school uniform-yeah boley pakai baju kaler2 pegi kelas....baru nampak happening...hahahha...baru la semangat sket nak tido belajar kat kelas tengok semua happening2 belaka...aku rase kerajaan malaysia patut bubarkan lah school uniform neyh sbb nak mengatasi masalah tido dalam kelas neyh...ye la kalo dah hari2 dok asek tengok wane plain putih jer....uish boring babe....patut la dulu kat sekolah asal cegu masuk jer aku ngantuk...tapi bila cegu x masuk xde la aku ngantuk...okay xde kene mengena....

aku rase idea tido macam neyh agak sedikit bernas yer...mane la tau kot2 teserap ilmu2 dalam buku tu kat kepala hotak tyme tido....



3.no more sharing-okay neyh seswai tok yg dok ostel tyme zaman2 sekolah macam aku nie lah....lagi2 kalo iron...x payahlah lagi ko nak penat2 mulut weyh after2..tapi bile sampai part korang yg dah bejanggut tunggu ney bley plak ade manusia yg potong line..kalo mase tu iman x kuat memang da lame orang yg potng line tue kene cantas kepala....hengat nie ayah ko punye sekolah ke..okay overaccting plak...kat u ko x payah susah2..ko bawak iron ko sendiri...suke ati ko la nak gosok tyme bile nak gosok belori2 baju pon x pe..

4.xde ujian bulanan....yehaaa...kat u ade kuiz..sebab tu aku suke..sebab tyme kuiz kalo ko banyak geng weh no 14 a ke b seghonok la ko...tapi jgn buat okay...x baek2...ha3..alah kuiz x susah mane..asal ko denga n bace note yg lectures bagi full mark dlm tangan..hahha..aku cakap pandai r...dapat nyer id0k...wahahhaa

5.boley balik tiap minggu....suke hati ko la nak balik bile..xde dye nak tetap kan okay minggu neyh x ley balik..xde okay...kalo umah ko dekat untung lah..kalo x...pitty u,,ha2..tapi macam x rock jugak ko nak balik tiap2 minggu...sekali sekala kelua r ngan membe...kalo yg tempat belaja tgh bandar tu heaven lah..kalo yg tengah corok tempat jin betendang tuh pi akan kat warung pak mat tempe je la jawapnye...

6.semua orang jage diri masing2..xde nak busy2 body bagai..okayh nie aku suke...aku punye hal aku jage..kalo kat sekolah lagi2 kalo junior tensen jer asek kene kawal senior...aku la tu seniornyer...hahahha....kalo kat u neyh org beriban okay...xde masenye ko nak pegi amek tau pasal orang...n xde istilah2 junior senior neyh...kita panggil budak 1st sem budak 2nd sem n s0 0n,,ha baru la nampak beilmiah sket...acewah

7.eh sudah lah penat aku..kang abes menanges sume budak2 sekolah jeles kang..sabar2 x lame je lagi mase korang tue....gyahahha


alah kesian aku tengok...ha3


tatapi x bemakne kalo aku cakap sekolah x bes semua isi dalam sekolah tu x bes...aku hanya cakap sistem dekat sekolah okay....aku tetap sayang kawan2 sekolah aku...cegu2 sekolah aku..diorang tetap dalam hati aku..if someone ask me to getback to school i'll do that because of them.........see...aku sayang okay mreka2 neyh....kawan sampai mati~



suwit x aku...hahaha






p/s:ha tengok bile aku da membebel xde sape boley halang

4 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

betol!!aku suke sekolah pnye environment, tpi ak x suke system dyer. system of a down okay la kot..hahaha.

kengge said...

kita memang sehati sejiwa....hhaha

CiK NaThRaH said...

bestttt2! :)

kengge said...

cik natrah:h0yeah2...sep2...ha2