spe kelik blanje cekedi$

31 March 2010

sejarah "April Fo0l"....f0ol u with it....

hari nie agak2 bape hari bulan.....lari weyh tgk kalendar....h0yeah2 ari last bulan maccer0.....dulu mase zaman bebudak mmg di tggu2 weh tarikh nie...siap buat reminder kat nset..0kay tip0o...aku k0l0t xde nset time bebudak dulu..stat ade p0n f2..bkn cam bebudak sekarang 5 ta0n weyh nset da ade...bakpe k0 5 ta0n ade nset...k0l nenek je la k0t budak tue...

0kay staraight t0o da p0int..why i keep menti0n this date????why erk...it's bc0z t0m0rr0w is 1st of april ma...ada ape dgn 1 april...alah tipu la kl0 kate k0rang x tau...april f0ol da...ser0n0k kot kl0 nak kne2 kan org neyh...tp ser0n0k kah kl0 kte yg terkena....ha tu lu pikir sendiri la ye....ako0 kat sini nak tanye sket la kan...k0rang d0k cakap2 april f0ol tu....k0rang tau x ape kebenda nye tu...0kay onestly la aku cakap aku p0n x tau senanye ape bnd alah nye april f0ol....yg aku tau time nie s0n0k nak kenakan org je...


tbe2 je ari tue aku d0k usya2 satu buku neyh....rahsia april f0ol...tejakun sebentar tgk tjk....ha meh sini aku cite sket ape rahsianya....
.
.
.
.
bg aku cite pakai bahase aku la ye..kang bg skema2 x masuk plak ngan jiwa k0rang...sebenanya april f0ol yg bladi f0ol nie stat disambut mase kejatuhan kerajaan islam kat spany0l..spain weh...mase nie pendudk2 islam kat sepany0l tepaksa d0k meny0r0k dalam umah memasing..yg si askar2 kristian neyh x puas ati sbb semua org islam d0k meny0rok s0 agak ssh di0rang nk musnahkan org islam...s0 di0rang buat satu plan baek punya t0k hapuskan org islam...


si askar2 nie p0n ann0unce kat sume 0rg islam yg mereka b0leh kelua dgn selamat dri sepany0l dgn semua harta2 merekan dgn selamat guna kapal yg belabuh kat pelabuhan...org2 islam kat sepany0l mase tue pegi la check ade ke X kapal tue..tak0t kot2 dy0rang kne klent0ng ngan si askar2 neyh..n time tue tebukti yg kapal tu mmg ade..s0 dgn smgt bek0ba2 nye org islam sume d0k pakat2 packing barang sume nak g blayar ja0 dari sepany0l...malaysia mgkin..sape tau kan...

es0k nye (1 april ) lps siap packing sume brg org islam p0n gerak la pegi kat kapal tu...n tanpa di duga masa ni lah si 0rg2 kristian dye pegi baka semua rumah2 org islam yg da di k0s0ngkan..n lebey malang lg kapal2 yg sepatut d guna kan t0k belabuh p0n turut di bakar...mase nie la org2 kristian serang 0rg islam dgn mudah nye..abes dari moyang2 sampai la ke budak2 kecik x kire laki k pompuan semua abes di bunuh...n pristiwa bedarah nie di raikan dgn meriah nye ala2 birthday party paris hilt0n oleh org kristian..

kejayaan mereka nie jugak diraikan setiap tahun dkt seluruh dunia....dan tanpa kita sedar org islam yg jahil mengenai pekara nie p0n turut merai kannye...


 sedih bila tepikir balik


tu la cerita nye....ape ke f0ol bladi f0ol la aku pi maen bnd2 alah april f0ol neyh...s0 lps nie x payah la kte d0k seb0k2 nak m'ngena kan org bagai time 1 april neyh...

2 comments:

kodok hijau the ghost writer said...

may fool tak ada ker?

syuhaida abul said...

ermm ntah la k0d0k..x penah denga plak...ha3