spe kelik blanje cekedi$

29 April 2010

c0ol sangat ke jadi d0kt0r~

eh aku p0n x paham la sampai sekarang kenapa kalau 0rang pandai xpenah tid0 mase sejarah ,xpenah bukak kedai k0pi kat blkang lab fizik n pura2 bizi buat experiment tr0li tesc0 tah ape2 tu yang sampai sekarang aku susah nak paham mesti kena jadi d0kte?????0kayh  aku memang x kan tersenarai lah nak jadi d0kte neyh..sebab dua2 benda kat atas neyh adalah aktiviti wajib aku mase zaman pakai kain biru cair...


dulu mase time aku jalan petang2 lalu orang akan cakap eee anak sape neyh..cute nye*okay tipu!!!!..serius aku kipas susah mati orang yang keje d0kte neyh...memang kal0 cegu tanye cita2  mase sesi kenal mengenal yang tah ape2 tu memang tak payah nak pikir panjang memang aku akan cakap "i want t0 be a doct0r"...serius cita2 aku neyh tak penah berubah sampai aku sweet 17..hik2..


tapi bila h0rm0n da betambah 0tak p0n da macam n0rmal siket n da pandai berangan2 plan future memang akan pikir dua tiga kali pasal cita2 aku neyh...


kenapa d0kte???

s0 bila da dibuat research dan m'g0ogle pasal dr h0use n greys anat0my n private practise dye buat aku befikir banyak kali pasal medik....yeah...


ape beznye jadi d0kte neyh~

>b0ley bebangge bile jumpe bakal mak mentua then tanye keje ape tanpa rase segan silu nye dengan hidung kembang"heh2 d0kte mummy"
>b0ley t0l0ng 0rg *ape kal0 x jadi d0kte x b0ley tlg org ke?????
>dapat pahala....*ape ingat buat bnd laen x dapat pahala
>buat parents bebangge dengan anda..
>x perlu susah payah terjerit2 cari cust0mer macam kat pasar malam sebab memang cust0mer akan mencari anda  
>gaji besar?????
>kaya raya????




0kayh sekarang mari lihat ke tidak best nye jadi d0kte


>student life sgt pathethic mungkin
>tiada mase nak berjimba besame teman2 g0sip 
>perlu jadi h0useman selama dua tahun dan dengar kate itu adalah zaman paling azab bagi student medic...0n call 24 jam..
>tiada mase nak mencari teman hidup...naseb baek tak b0ley kawen dengan buku kal0 tidak rasenye ramai student medic dah buat begitu..haih
>gaji starting yang sgt rendah dan tidak berbal0i dengan kerja yang anda buat
>kal0 setakat d0kte biase memang susah mahu kaya raya dan ade smimpo0l di rumah dan pegi melanc0ng ke hawai tiap2 bulan
>jika mahu kaye perlu jadi specialist yang mungkin memakan mase betahun2 lamenye....sangat tidak c0ol bile sudah tua menari tarian hawai...



kelaka 0kayh






jadi sekarang baek pegi belajar benda yang tidak khusus dulu dan kemudian baru pikir adekah d0kte seswai dengan saya....jadi sekarang kawan2   paham dengan ape yang saye cuba sampaikan...jangan tanye lagi knp saye x pergi sane...


*ramai membe yang akan terbang september nie...selamat maju jaya hidup di tempat 0rg...




p/s: aku rase jadi petani di farmville lebey kaye ...hanye 4 jam untuk harvest strawberi...lepas tu b0ley sain k0ntrak dengan tesc0 sebagai supplier strawberi...hebat bukan...

5 comments:

Ainul H said...

ngaaa~ ni la sbb nye.. wah3, takpe2, berfikiran luas..ade rezeki di tempat lain! chaiyok! :)

cik ta said...

Wah cik kenge meks loike ure n3 kali ini noks...

My sis kije dokte..

ai tukang bacuh kopi kat opis

terasa perbedaan sesangat...

Uwaaaaaaaaaaaaaaaa...

s.c.h.u.l.t said...

kalau bukak farmville bole kaya raya, dah lama dunia betol ini diabaikan. MUAHAHAAHA

nughul said...

xpe la cik kengge
kita jd partner jd petani berjaya..haha

kodok hijau the ghost writer said...

dulu citer citer nak jadi peguam, tapi bila sambung belajar di us tak ada kena mengena langsung ngan lawyer dan bila balik dari us lansung keja tak ada kene mengena dengan minat dan pengajian yang di ambil. hahahahha

so kau nak jadi petani ..alam maya blehlahh hahahaha

nota tapak kaki: suka jadi penulis skrip darma bebas